Perinteisestä tekstiilikaupunki Forssasta löytyy tänä päivänäkin monia erikoistuneita tekstiilialan yrityksiä. Yksi tällainen yritys on C.P.E Production, jonka tuotantoon kuuluvat erilaiset suoja-, joukkojenhallinta- ja kamppailuvarusteet. Yrityksen strategiaan kuuluvat jatkuva tuotekehitys sekä huippulaatu, mitkä takaavat hyvän aseman kansainvälisten markkinoiden kilpailutuksissa.

Tuotteet sisältävät tyypillisesti monia eri materiaalikerroksia, tuotteiden kokoamiseen käytetään perinteisen ompelun lisäksi ultraääniompelua.

Forssan tehtaalla työskentelee noin 40 henkilöä, joista 15 ompelimossa. C.P.E Productionin tuotteista suuri osa sisältää hyvin monenlaisia materiaaleja, ja niissä yhdistyy kovia materiaaleja erilaisiin tekstiilimateriaaleihin. Tehtaalta löytyykin tekniikkaa hyvin monenlaisten asioiden työstöön ja muokkaamiseen. Ompelimossa konekanta on raskaaseen työstöön soveltuvaa, kun välillä ommeltavana on monen millin vahvuisia kerroksia tai materiaaleja. Yrityksen toinen valmistusyksikkö sijaitsee Tsekeissä, siellä työskentelee kolmisenkymmentä ompelijaa.

Yritys on ollut voimakkaassa kasvussa jo useita vuosia, ja tahti tuntuu vain kiihtyvän. ”Viime vuonna liikevaihtomme kasvoi 64 prosenttia, ja tänä vuonnakin kasvua on luvassa kymmeniä prosentteja”, sanoo toimitusjohtaja Harri Kolu. ”Kesällä valmistuu Forssaan uusi tuotantoyksikkö, jossa valmistetaan kovia luotisuojamateriaaleja, jotka olemme tähän asti ostaneet ulkopuolisilta alihankkijoilta. Aloitamme niiden sekä luotisuojakypärien valmistuksen itse, eli investoimme uuteen tehtaaseen nyt melko nopealla aikataululla.”

Lue lisää C.P.E. Productionin mielenkiintoisesta historiasta, asiakkaista ja toiminnasta kansainvälisessä markkinassa Tekstiililehden kevään numerosta 2-2023.  Jäsen- ja tilaajatunnuksilla voit lukea myös pdf-lehden verkkosivuiltamme.