Tekstiililehden numero 1-2024 on ilmestynyt. Vuoden ensimmäisessä lehdessä saadaan katsaus erilaisiin EU-hankkeisiin, joissa jokaisessa aiheena on kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistäminen tekstiilialalla. Ecosystex-hanketta voidaan sanoa hankkeiden hankkeeksi, sillä se kerää yhteen eri hankkeiden tekemisiä, ja tarjoaa mahdollisuuden tiedonvaihtoon ja tapaamisiin eri hankkeiden kesken.

Euroopan tekstiilivuosi alkoi tutusti isoilla Heimtextil-messuilla tammikuussa Frankfurtissa. Lehdestä löytyy raportti messujen teemoista, joita kestävyyden lisäksi oli erityisesti tekoäly.

Puheenvuoron kirjoittajamme on Sirje Stén ympäristöministeriöstä, hän kannustaa alan yrityksiä kehittämään toimintaansa kohti tuottajavastuun alkamista. Samaan aiheeseen on paneuduttu Kiertotalous-Suomen Ratkaisurallissa, josta Hanna Salmenperä raportoi.

Alansa huippuosaamista edustaa tamperelainen Lymed Oy, joka valmistaa painevaatteita helpottaen näin lukuisten erilaisten saitauksien ja kiputilojen hoitoa ja asiakkaiden elämänlaatua. Yritys on kehittänyt mittatilaustuotteiden valmistamista teolliseen suuntaan, skaalaten toimintaansa kannattavaksi ja kasvavaksi. Lymedistä voit lukea lehden Suomalaisia tekstiilitehtaita -sarjasta.

Lehden sisällysluettelo löytyy Uusin lehti -sivulta.