Tekstiililehti 4-0230 on ilmestynyt. Lehden teemasivuilta löytyy juttuja hoivaan ja hyvinvointiin liittyen, muun muassa Sairex Oy:n tuotteista ja toiminnasta, eksoskeletonien kokeiluista hoiva-alalla sekä älytekstiilien ja -materiaalien kehityksestä ja merkityksestä hyvinvoinnin edistämisessä. Puheenvuoron kirjoittajamme on Paavo Martikainen Puro Tekstiilipalvelut Oy:stä. Tekstiilihuoltoalan merkitys on suuri hoiva-alalle, eikä pelkästään pesu- ja huoltomielessä, vaan kuten jutusta voi lukea, asiakkaiden erityistarpeiden huomioimisessa ja tuotekehityksessä.

Marimekon kangaspaino on myös omanlaisensa tuotekehityskeskus, missä paino-osaamisen ja tuotesuunnittelun asiantuntijat voivat testata ja kehittää yhdessä uusia kuoseja. Painossa ollaan ylpeitä omasta osaamisesta, ja syystäkin. Lue Marimekon painosta lisää Tekstiililehden  Suomalaisia tekstiilitehtaita -sarjan jutusta.

Syksyn aikana on ollut lukuisia mielenkiintoisia tapahtumia tekstiilialalla, ja osaan näistä pääset kurkistamaan lehden sivuilta. Myös Suomen Tekstiiliteknillisen liiton oma syystapahtuma, vaalikokous ja miniseminaari oli marraskuussa. Seminaariin saatiin huippuasiantuntijat älykkäiden tekstiilien ja venyvän elektroniikan tuotekehityksen aloilta.

Lehdessä vinkataan myös alan uusista julkaisuista, kuten Biocolours-kirjasta, joka kokoaa yhteen ison Biocolour-hankkeen tutkimusta ja näkökulmia. Kirjan voi ladata pdf-muotoisena Aalto-yliopiston sivuilta. Suomen Tekstiili & Muoti ry:n hankkeessa on selvitetty digitalisaation vaikutuksia muotialalla, selvityksestä on nyt julkaistu raportti, joka listaa erilaisia skenaarioita digitalisaation mahdollisista vaikutuksista alallemme.

Lehden sisällysluettelo löytyy Uusin lehti -sivulta. Tilaajien ja jäsenten salasanalla koko lehden voi lukea pdf-muodossa.

Kiitos kansikuvasta Sairex Oy.