Tekstiililehden toukokuun numero on ilmestynyt. Lehden osateemana on turva, ja samaa aihetta käsittelee myös lehden Suomalaisia tekstiilitehtaita -sarjan juttu, jossa pääsimme vierailemaan kansainvälisestikin arvostetun C.P.E Productionin tehtaalla Forssassa. Turva-teemaan liittyen lehdestä voi lukea asiaa myös Tukesin tarjoamista palveluista, ja mitä merkintöjä tekstiilituotteista pitää löytyä, HiVis-materiaalien standardista ja käytöstä, sekä huoltovarmuuteen liittyvästä hankkeesta. Puheenvuoron kirjoittajamme on tällä kertaa Elisa Ervasti Standardisoimisliitto SFS:ltä, hän kannustaa alan toimijoita tulemaan mukaan stardardointityöryhmiin.

Lehdestä löytyy myös Marja Rissasen artikkeli uusvanhoista tekstiilikuiduista, mm. hamppu ja nokkonen on taas löydetty uudelleen. Opinnäytetyö-teeman alla Metropoliasta juuri valmistumassa oleva Veera Heinonen kertoo kyselystään, jossa hän selvitti kutomoiden osaamistarpeita ja tekstiilialan koulutusta yleisemminkin. STTL ry on ollut yhteistyökumppanina Veeran työssä. Jutun laajemman version pääset lukemaan täältä verkkosivultamme, josta löytyy myös linkki alkuperäiseen opinnäytetyöhön  Theseuksessa.

LAB-ammattikorkeakoulun Lea Heikinheimo ja VTT:n Taina Kamppuri kirjoittavat vierailustaan CITEVE-tutkimuslaitokseen testaamaan kierrätyskuiduista valmistettuja lankoja. Vierailu oli osa Telavalue-hanketta. Lehden koko sisällysluettelo löytyy Uusin lehti -sivulta.

Kiitos kansikuvasta C.P.E Productionille